در این پست با نحوه تغییر فونت سایت ها در مرورگر کروم و فایرفاکس با استفاده از یک اکستنشن (Extension) یا به اصطلاح افزونه، آشنا خواهید شد. با این آموزش میتوانید تغییر فونت سایتهای ناخوانا را تغییر دهید و تجربه بهتری برای خود رقم بزنید.
ممکن است برایتان پیش آمده باشد که نیاز داشته باشید از برخی از سایتهای قدیمی و دانشگاهی مطلبی را مطالعه کنید. ایرادی که این چنین سایتهایی دارند، طراحی بسیار بد و قدیمی هست که دارند. یکی از المانهای بد طراحی یعنی فونتهای ناخوانا باعث میشود خیلی سریع قید یک پست و مطلب مفید را بزنید. در چنین مواقعی نیاز داریم که خودمان دست به کار شویم و طراحی یا به اصطلاح فونتهای چنین وب سایتهایی را تغییر دهیم.
دقت داشته باشید که با این آموزش قرار نیست فونت کلی وب سایتها را تغییر دهیم. در واقع تغییرات اعمال شده فقط بر روی مرورگر شما اعمال میشود و میتوانید تجربه بهتری از مطالعه پستهای یک وب سایت قدیمی، دانشگاهی، وبلاگ و … داشته باشید.
حتی کلی سایت معروف مانند گوگل، اینستاگرام، جیمیل، یوتیوب و … با طراحی بروز و مدرنی که دارند همچنان فونتهای فارسی را به درستی نمایش نمیدهند و با فونتهایی چون Arial و Tahoma نمایش میدهند. با این آموزش یعنی تغییر فونت سایت ها در مروگر کروم و فایرفاکس، میتوانید فونت وب سایتهایی که از متون راستچین پشتیبانی مناسب و درستی ندارند و فاقد هرگونه فونت زیبا فارسی میباشند، را نیز تغییر دهید.
در صورتی که پست مربوط به آموزش دانلود از کافه بازار بدون نصب را مطالعه کرده باشید، متوجه خواهید شد که در اندروید، مرورگرهایی هستند که از افزونه، پلاگین، اکستنشن یا هر چیز دیگری با چنین نامی، ساپورت خواهند کرد. در این صورت، باید گفت که آموزش تغییر فونت سایت ها در مرورگر کروم و فایرفاکس برای اندروید هم جواب خواهد داد.
در آینده نچندان دور با مرورگرهای اندرویدی با قابلیت نصب افزونه، معرفی شده در پست ذکر شده بیشتر آشنا خواهیم شد و آموزش کامل نصب و فعالسازی این چنین قابلیتی را در این مرورگرها را در وب سایت ترندروید قرار خواهیم داد.
آموزش تغییر فونت سایت ها در مرورگر کروم و فایرفاکس
برای تغییر فونت سایت ها در مرورگر کروم و فایرفاکس کافیست با توجه به مروگری مورد نظرتان وارد یکی از این دو فروشگاه اکستنشن Firefox Addons (برای فایرفاکس) یا Chrome Web Store (برای کروم و مایکروسافت اج) شوید و افزونه کاملا ایرانی و متنباز یا همان اوپن سورس فونت آرا (Font Ara) را که جناب مصطفی الهیاری توسعه داده است را جستوجو، دانلود و نصب کنید.
دقت داشته باشید این افزونه در فروشگاه مایکروسافت اج (Microsoft Edge Add-ons) ثبت نشده است اما با استفاده از Chrome Web Store میتوانید این افزونه را جهت تغییر فونت سایت ها در مرورگر مایکروسافت اج را در اختیار داشته باشید.
پس از نصب این افزونه، در بخش بالایی مروگر خود، جایی که تمامی افزونههای نصب شده نمایش داده میشود (Toolbar)، این افزونه هم نصب و فعالسازی میشود. در حالت عادی کار خاصی برای پیکربندی این افزونه ندارید و میتوانید تغییرات اعمال شده را مشاهده کنید. برای اینکار وارد گوگل شوید و جستوجو فارسی را وارد کنید تا ببینید فونت تغییر میکند یا خیر؟
برای تغییر فونت سایت ها یا به اصطلاح شخصیسازی کافیست روی آیکون افزونه فونت آرا کلیک کنید و یکی از فونتهای رایگان و جذاب فارسی را انتخاب کنید. در صورت تمایل میتوانید با انتخاب گزینه افزودن فونت دلخواه فونت دلخواهی را با یکی از فرمتهای ttf, woff, otf انتخاب کرده و مجدد از لیست فونتها، فونت اضافه شده را انتخاب کنید.
این افزونه به صورت خودکار روی سایتهایی مثل گوگل، توییتر، فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب، جیمیل و … فعال است. در صورتی که نمیخواهید تغییر فونت سایت ها در مرورگر کروم و فایرفاکس بر روی سایت خاصی اعمال نشود، روی آیکون سایت مورد نظر کلیک کنید تا تغییر فونت برای سایت موردنظر اعمال نشود.
در صورتی که وارد وب سایتی به غیر از سایتهای ذکر شده، شدید و مشاهده کردید که تغییر فونت سایت ها در مرورگر کروم و فایرفاکس انجام نمیشود، ناامید نشوید! برای فعالسازی تغییر فونت سایت ها در مرورگر برای وب سایتهای ناشناخته، کافیست این افزونه را اجرا کنید و گزینه برای سایت (آدرس سایت) فعال باشد؟ را فعال کنید.
امیدوارم از این پست نهایت استفاده را برده باشید و توانسته باشید تغییر فونت سایت ها در مرورگر کروم و فایرفاکس را عملی کنید. در صورتی که در روند اجرای این آموزش به مشکل برخوردید در کامنتها حتما مشکل خود را ذکر کنید تا در اصرع وقت، مشکل شما را حل کنیم. در صورت تمایل میتوانید پست پیدا کردن فیلم های مشابه یک فیلم را نیز مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید